Videoblogging: Sådan gør du!

jun 1

Du har nok fulgt tendensen omkring videoblogging og det er blevet mere og mere populært. Du kan se at nogle af de største bloggere i USA primært er gået over til videoblogging og der er både fordele og ulemper i forhold til dette.

Fordele ved videoblogging

Det virker for mange mere personligt at have en videoblog, du kan også ofte vise noget, som du ikke rigtig kan vise på tekst. Der er også rigtig mange der godt kan lide at høre i stedet for at læse en masse og på den måde er videoblogging en rigtig god måde at komme ud til et større publikum. Du behøver i og for sig heller ikke at have en decideret blog, da du sådan set bare behøver en youtube profil, men vi anbefaler alligevel at du har en blog og din egen sider, hvor du poster dine videoer, da dette både virker mere spændende og du også kan tilføje tekst på en anden måde end på youtube. En ting, der dog er vigtig når du videoblogger er at du sørger for at holde det kort, præcist og meget visuelt. Hvis du bare sidder og tale igennem hele videoen, kunne du sådan set ligeså godt have skrevet et indlæg, så vis nogle billeder, vis noget med dig sig (for eksempel nogle øvelser) eller spil noget musik, så virker det bedre.

Ulemper ved videoblogging

Du skal bruge en del udstyr for at få video til at fungerer. Du kan godt bruge din telefon, men her bliver lyden bare sjældent rigtig god, så med mindre du kender nogle der har noget udstyr, så er det altså frem med pengepungen. Invester for eksempel i et go pro kamera og en ekstra mikrofon som det første, med det kan du faktisk komme ret langt. Du skal også have et program til redigering. Din computers standard video redigeringsprogram kan godt bruges og der er faktisk mange videobloggere der bruger iMovie eller lignende til at redigere videomateriale, men vil du gerne have nogle flere effekter (pas dog på med for mange effekter), så skal du nok også ud og investerer i et bedre program. En anden ting som du skal huske er at et sted som Youtube har ret stramme regler, både indenfor, hvilken musik du må spille og i forhold til indhold af voksen karakter. På winkwink.dk lavede vi for eksempel en video omkring alternative måder at bruge sexlegetøj på, denne video blev automatisk rated til ikke at måtte ses af folk under 18 år. Dette er egentlig okay, men problemet er at det så kun er folk med en profil på youtube, der også logger ind på denne profil, der kan se videoen og det gjorde at flere ikke kunne overskue at skulle til at logge ind for at se videoen. Se vores youtube video her

Og husk at der ofte er rettigheder på mange sange, så hvis du bruger en sang i din video, så er det forskelligt, hvor strikse pladeselskaber med videre er omkring brug af disse, hvis du bruger hele sangen er de ofte mere strikse end hvis du bare bruger bidder.

Gode råd

Ja der er nogle ting du skal overveje inden du begiver dig i kast med videoblogging, men alt i alt, hvis du har noget godt på hjerte, der er spændende, gør det kort og ikke bruger for mange vilde effekter (med mindre det har et formål), så kan dine videoer, hvis du sørger for at promoverer din blog godt, blive set af mange.

God blogging!

Leave a Reply