Keep it simple…

maj 25

Ja det er måske et råd som du har hørt før, men noglegange er det en rigtig god idé at “keep it simple” – men dette mener jeg at det er en god idé at være meget konkret i din blogindlæg. Det kommer selvfølgelig meget an på, hvad du skriver om, men skriver du om hverdagen, så saml nogle ting sammen fra din hverdag og hav en form for tema, som du kører i et indlæg. Lav hellere lidt flere indlæg, end at køre rundt i 100 forskellige ting i samme indlæg og gør det hellere lidt kortere end så langt at folk alligevel ikke kan finde hovede og hale i dit indlæg og derfor mister du folk midt i indlægget. Husk også en fængende og rammende overskrift så folk bliver fanget af temaet. Prøv at kigge på nogle af de store og mest læste blogge i din genre og du kan tydeligt se at de ofte fænger et tema eller en dag der står i et eller andet tegn. De holder sig til temaet og lader alt hvad indlægget handler om, være i tråd med dette, både billeder, tekst og grafik.

Tag for eksempel et kig på winkwink.dk’s blog. Vi kører gerne et eller to temaer i hver uges indlæg, hvor vi opdaterer nyheder og fortæller, hvad der sker, vi kører en tråd og opdaterer bloggen en gang om ugen, mandag eller tirsdag, så folk kan regne med at læse om, hvad der sker, hvilke tilbud vi har og ofte også med et tema. De forventer noget af os, og vi prøver at vise det hver uge. Vi havde for eksempel en uge, hvor temaet var LELO sexlegetøj, med fokus på mærket og de nyheder vi havde fået fra mærket.

Jeg mener dog også at det er en god idé at lave et “overraskelses indlæg” engang imellem, så det ikke bliver helt kedeligt. Det kunne for eksempel være nogle billeder af noget helt andet. Hvis du har en blog med opskrifter, kunne det være sjovt at lave et indlæg om noget helt andet, bare for at skille sig ud og prøve at vise en anden side af ens blog. Prøv det, dine læsere vil helt sikkert fortælle dig, om de synes om det eller ej. 🙂

Ja jeg mener virkelig at man skal “keep it simple”, også i forhold til selve bloggens design, der ofte tiltrækker flest læsere, hvis det er simpelt og nemt at navigere rundt i. Hav kun nogle konkrete og aktueller kategorier og lad være med at have en masse unødvendigt på siden – er det virkelig vigtigt for dine læsere at se, hvor mange der har besøgt  din blog i den sidste uge?

Hav en god weekend!

Leave a Reply