Aktualitet er nøglen

apr 1

Du kender det godt – man går meget nemt kold i blogging, især hvis du er ny og ikke har så meget erfaring med det. Det værste er også hvis man føler at man sidder og skriver til ingen og derfor er det ligemeget hvad man skriver. Men hvordan kan man få folk til at læse din blog, kommenterer og alt det som du ønsker af din blog? I dag skal vi snakke lidt om aktualitet på en blog og her kommer et par gode råd til, hvordan du holder din blog aktuel og relevant for den målgruppe du ønsker at ramme.

1. Research

Har du en blog om noget bestemt, for eksempel mode, er det sandsynligvis fordi du har en naturlig interesse for dette emne, derfor er det rigtig godt at holde sig opdateret på de ting du finder interessante. Abonnér på andre blogs, se nyheder, vær en del af facebooksider eller forummer, hvor du hører det første og det nyeste indenfor for eksempel mode. Det gør du nok allerede, så hvorfor ikke formidle det videre til din læsere. Du kan formidle det med dit eget præg, så hvis du gerne vil skrive om boxershorts, så find noget aktuelt om dette – måske Björn Borg har fået en ny kollektion, som du finder interessant?

2. Vær aktiv

Det er vigtigt at du er aktiv på sociale medier, kommenter selv meget på blog og for eksempel facebook eller instagram, som i eksemplet med moden er et utrolig populært medie. Er der mange der taler om noget, for eksempel i medierne, så forhold dig til dette og selvom du måske har haft planer om skrive om noget andet, så skub det lidt til side og improviser med det nye information du har – folk der læser blogs vil gerne hører det nyeste nye og det at du forholder dig til aktuel information er utrolig vigtigt og gør at din blog virker mere levende.

3. Post, post og del

Ja din venner er måske trætte af dine mange posts på facebook, men det er bare så hammer vigtigt at du sørger for dine indlæg bliver delt på så mange medier så muligt. Brug de medier, der passer til din målgruppe og søg folk, der har de interesser som din blog repræsenterer. Del et godt indlæg på twitter, instagram eller et helt andet forum og tilpas gerne de tekster du bruger når du deler til dem der skal læse dem og de medier du bruger. På instagram og twotter må du gerne gøre det kort og bruge nogle relevante hashtags, så du fanger lige præcis dem, der vil finde dine indlæg interessante.

Ja jeg mener at det at en blog er aktuel er noget af det allervigtigste. Det er næsten ligemeget hvad du skriver om, der vil altid ske noget nyt indenfor dit felt og det gælder om at du er en af de første, der videreformidler og tager stilling til det. Så synes folk det er interessant at følge dig og kommentere og debattere. Og husk at det er okay at bruge nogle subjektive vinkler, hvis din blog er bygget om til det, for det kan måske skabe en debat, både med folk der er enige og uenige – så kan alle lære noget nyt.

Og husk at tage alt med en gran salt i dag, da det du måske finder interessant og aktuelt ikke er helt rigtigt – Glædelig 1. april!

Leave a Reply